Boğaziçi Ortaokulu

Vizyon: Davranışlarıyla çevresine örnek olan, günün gelişen teknolojisine ayak uydurabilen ve kendini sürekli geliştiren, yetenek ve kabiliyetleri oranında mesleki ve akademik alana bilinçli bir şekilde yönelebilen, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracakbireyler yetiştirmek.

Misyon: Misyonumuz; ezberden öte özümseyerek öğrenen, kendini bilgiyle doldurmak yerine bilgiyi kullanan, yalnızca sınavlarda değil, okullar arası kültür, sanat, spor, bilim gibi her dalla ilgili yarışmalarda başarılı olan, birikimi yüksek, özgür düşünen ve düşündüklerini açıkça ifade edebilen, uluslararası bir vizyona sahip, yerel değerlere bağlı, evrensel değerlere açık, bilimsel çalışmalar yürütebilecek seviyede , geleceğin aydınlık liderleri olacak bireyler yetiştirmektir.

Başarılar: TARİHÇE : Okulumuz 1965 – 1966 eğitim öğretim yılında Eğitim öğretime okul binasının kurulmamış olmasından dolayı Turgut Reis İlk Okulunun ek sınıflarında sürdürmeye başlamıştır. 1966 – 1967 Eğitim Öğretim yılında kendisine ait okul binası (A Blok binamız tek bir bina olarak) eğitim öğretime hazır hale geldiği için bu tarihten itibaren kendi binasında eğitim öğretim devam etmiştir. Okulumuz ilk açıldığında eğitim öğretime 300 öğrenci, 1 okul müdürü ve 9 öğretmenle başlamıştır. Okulun ilk açıldığı yıl birinci sınıf yoktu, ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci sınıflar olarak eğitim Öğretim başlamıştır. 1968 – 1969 Eğitim Öğretim yılında okulumuzun öğrenci sayısı arttığından dolayı okuldaki öğretmen sayısında da artış olmuştur.Yine aynı yıl okulumuzun adı Boğaziçi İlkokulu iken İl Komisyonunca Kazım Karabekir İlkokulu Olarak değiştirilmiştir. Okulumuz bu isimle 1994 – 1995 eğitim öğretim yılına kadar devam etmiştir. 1994 – 1995 Eğitim Öğretim yılında okulumuz ilköğretim okulu olarak eğitim öğretime geçtiğinden dolayı İl komisyonunca adı Boğaziçi İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir...

Saatler: 07:30 13:10
Isınma: Kalaorifer
Sportif Etkinlikler: FUTBOL VE VOLEYBOL TURNUVALARI
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK ÇALIŞMALARI
Proje Çalışmaları: TÜBİTAK 4006
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: ERASMUS +
Kontenjan Bilgileri: 5. SINIFLAR 3 SINIF , 6.- 7.- 8. SINIFLAR 2 SINIF OLMAK ÜZERE 9 SINIF MEVCUTTUR.

Telefon - 0 (232) 433 21 79

WEB - https://konakbogazicioo.meb.k12.tr

Adres - CENGİZ TOPEL MAH. ADEM YAVUZ CAD. BOĞAZİÇİ İ.Ö.O BLOK NO 137 İÇ KAPI NO Z1 KONAK / İZMİR

Öğretim Şekli :İkili Eğitim (Sabahçı) 07:20 - 13:10

Yerleşim Yeri - Adem Yavuz Caddesi No:137 Gültepe - Konak/İZMİR

Ulaşım 44 Numaralı belediye otobüsü önünden geçmektedir 45 numaralı belediye otobüsüyle de ulaşılabilmektedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İzmir Konak Merkeze uzaklığı 5 Km.dir